BoZKuRTLaR FoRuM


 
AnasayfaPortalliTakvimGaleriSSSAramaKayıt OlÜye ListesiKullanıcı GruplarıGiriş yap

Paylaş | 
 

 Çilav Tarifi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
The MiqRoP
AdMin
AdMin
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 197
Yaş : 46
ŞeHiR : AxSaRaY
MeSLeK : StuDeNt
Hobi : [ The ´ Miq®oP ]
Kayıt tarihi : 07/06/07

Character sheet
SheeT: 50

MesajKonu: Çilav Tarifi   C.tesi Haz. 09, 2007 12:20 pm

Malzemeler

1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir)
Tuz
3 kaşık tereyağı
1,5 litre su
Tarif Bilgileri
Kategori: Pilav Tarifleri
Puanı: 2
Tarifi Yazdır





Yapılışı

Pirinç akşamdan ıslatılır (veya 4-5 saat önce) su kaynatılır. Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır. 1-2 defa kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika pişirilir. 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve tekrar bir tencereye alınır. Üzerine hafifçe kızdırılmış yağ ilave edilir. 1-2 defa çevrilip demlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır.

_________________


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://bozkurtlar.forumactif.org
 
Çilav Tarifi
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Brokoli Çorbası Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
BoZKuRTLaR FoRuM :: KüLTür Ve SaNaT :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: